Vjerni puk došao je proslaviti svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice na nebo i na večernjem slavlju 15. kolovoza 2021. u 18 sati, pa je Sinj još jednom postao crkva na otvorenom. U asistenciji su bogoslovi, a na čelu procesije stupaju kadioničar i križonoša.

6-opt 5

Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Koncelebrirali su fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta, fra Perica Maslać, župnik, don Jakoslav Banić i don Augustin Radović. Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti župni zbor. Moto ovogodišnjeg slavlja bio je „Gospe izmoli nam mir i pouzdanje“.

1-opt 5

O. Provincijal, koji tradicionalno predsjeda večernjim slavljem, u propovijedi je govorio o Božjem planu spasenja čovjeka preko Isusa koji je rođen od Blažene Djevice Marije koja je suradnica Božjeg plana spasenja čovjeka. Marijino uznesenje na nebo kruna je njezina života i slavi dovršenje spasenja čovjeka.

 

5-opt 5

Provincijal je na kraju propovijedi pozvao na molitvu prema Gospi da joj zahvalimo što je bila vjerna Bogu, što je Bog po njoj ostvario svoj plan spasenja. Slijedimo Mariju u njezinoj vjeri kako bi nam bila zagovornica da i mi postignemo puninu spasenja, zaključio je fra Marko svoju propovijed.

3-opt 5

Na kraju euharistijskog slavlja riječi zahvale i prigodne obavijesti uputio je o. Gvardijan. Posebno je zahvalio o. Provincijalu, kao i svim ispovjednicima koji su kroz cijelu devetnicu od ranih jutarnjih sati ispovijedali. Zahvalio je i svima onima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg slavlja.

2-opt 5

Oko 22 sata nakon mise zahvalnice udjeljen je blagoslov sa slikom Majke od Milosti na četiri strane Gradu i Cetinskoj krajini te je milosna Prilika u procesiji vraćenja na njezin mramorni oltar, mjesto odakle stoljećima zagovara narod Sinja, Cetinske krajine i sve vjerne diljem naše Domovine.

4-opt 5

A vjerni narod još jednom pozdravlja svoju Gospu, pjevajući i Bogu zahvaljujući za nebrojene milosti koje je Majka Božja udijelila svojim štovateljima i hodočasnicima.