U sklopu posjeta Hrvatskoj američki kardinal Raymond Leo Burke u srijedu 26. listopada 2016. godine, posjetio je Sinj i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Kardinal Burke je u Gospino svetište stigao u pratnji fra Domagoja Runje, profesora Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i vršitelja službe gvardijana u samostanu O. Ante Antića u Splitu.

Kardinala Burkea u Svetištu je primio gvardijan fra Petar Klapež. Dolaskom u crkvu kardinal Raymond Leo Burke je ostao u osobnoj molitvi pred Gospinom slikom. O. gvardijan kardinala Burkea je upoznao s poviješću Gospina Svetišta te djelovanjem i radom franjevaca u Svetištu i Župi Gospe Sinjske. Nakon obilaska Svetišta, kardinal Burke posjetio je Muzej Sinjske Alke.

Istog dana u Samostanu Gospe Sinjske održan je i dekanatski susret svećenika Cetinskog dekanata. Tom prilikom sve svećenike Cetinskog dekanata kardinal je pozdravio i zaželio im puno Božjeg blagoslova i uspjeha u pastoralnom radu.

Kardinal Burke na kraju posjeta Sinju i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, zahvalio je braći franjevcima sinjskog samostana na srdačnom prijemu. Naglasio je da je zadivljen bogatstvom spoja vjere i povijesti koju je upoznao u Sinju kroz Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske i Sinjsku alku.