U organizaciji Udruge tjelesnih invalida iz Sinja i Udruge Sv. Vinko Paulski - konferencija Sv. Duje iz Splita u subotu 24. lipnja 2017. godine, u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočastile su osobe s invaliditetom s područja Splitsko–makarske nadbiskupije. Na hodočašću se je okupilo oko 300 invalidnih osoba i njihovih pratitelja. Slavlje je započelo procesijom iz samostanskoga dvorišta. Svetu misu predvodio je gvardijan fra Petar Klapež, a pjevali su članovi Dječjeg zbora i zbora mladih Gospe Sinjske pod ravnanjem mo. fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.
U propovijedi o. gvardijan je zazvao Božji blagoslov na sve bolesnike i njihove obitelji. Posebno je zamolio Boga da nam oprosti trenutke slabosti kada prema bolesnima i nemoćnima nismo pokazivali strpljenje i prepoznavali u njima braću i sestre koji su potrebni naše pomoći i ljubavi. Na završetku misnog slavlja Posvetnom molitvom Čudotvornoj Gospi Sinjskoj koju je predvodio o. gvardijan, svi prisutni svoje živote i zdravlje stavili su pod zaštitu Majke Božje.

Godišnje hodočašće invalidnih osoba u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske započelo je 2015. godine inicijativom Voje Baraća, voditelja UTIS – a Sinj.

FOTOGRAFIJE - KLIKNI