muzej sinjskaalka fahPoštovani svećenici, redovnici i redovnice, Muzej Alke svojim stalnim postavom doseže najviše muzejske standarde, prezentacijske i tehnološke. Sam prostor je inkorporiran u centralni dio Alkarskih dvora. Nikad dosad nije bilo moguće sve o Alci doživjeti u jednome prostoru, a upravo je to ono što Muzej Alke nudi (otvoren 8. kolovoza 2015. god.).

Raduje nas vaše zanimanje za Muzej i ovim putem vam dajemo kratke upute za posjet – bilo pojedinačno, bilo s hodočasnicima. Kao što vam je poznato, Muzej se nalazi u neposrednoj blizini Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske (na putu prema Gospinom gradu), pa se već iz toga može iščitati stoljetna povezanost Gospinog svetišta i Alke.

muzej sinjske alke mapa

Prosječan obilazak traje oko 1 h.
Cijene: redovita cijena pojedinačne karte je 30 kn. Hodočasničke grupe ostvaruju popust i plaćaju ulaz 25 kn po osobi. Svećenici, redovnici i redovnice ulaz plaćaju 20 kn.

Ukoliko želite stručnog vodiča, molimo da nas o tom obavijestite barem jedan dan prije. Cijena stručnog vodstva je 100 kn.

Radujemo se vašem posjetu.

Gosp. Boris Filipović-Grčič, voditelj muzeja


Radno vrijeme: utorak – nedjelja 9.00 – 19.00 (ponedjeljkom zatvoreno). Uoči Alke i Velike Gospe moguća su produženja radnog vremena.

Adresa:

Muzej Sinjske alke

Put petrovca 12, 21 230 Sinj

tel: 021.444.730

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

web adresa: http://www.alka.hr/

ažurirano: 4. 7. 2017.