crkva4Poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, dragi hodočasnici,

uoči svetkovine Velike Gospe objavljujemo upute koje će vam biti korisne za što bolju organizaciju hodočašća i za što ljepši boravak u Svetištu i gradu Sinju.

 Molimo da se pridržavate navedenih uputa.

1) Raspored euharistijskih slavlja (13.-16. kolovoza 2016.) objavili smo u posebnom članku - KLIKNI.

2) Raspored ispovijedanja možete pogledati ovdje - KLIKNI.

3) Crkva Gospe Sinjske bit će otvorena za hodočasnike prema sljedećem rasporedu:

  • nedjelja, 13. kolovoza 2017., od 3.00 do 20.30 sati;
  • ponedjeljak, 14. kolovoza 2017., od 5.00 do 24.00 sata;
  • utorak, 15. kolovoza 2017., od 00.00 do 21.00 sat.

4) Misne nakane zapisuju se na samostanskom dvorištu prema sljedećem rasporedu:

  • ponedjeljak, 14. kolovoza 2017., od 5.45 do 22.45 sati;
  • utorak, 15. kolovoza 2017., od 4.00 do 21.00 sat;
  • napomena: za vrijeme triju vanjskih misnih slavlja NE zapisuju se misne nakane (Vigilija u 18 h, danja misa u 11 h i večernja misa u 18 h).

5) Suvenire i nabožne predmete možete nabaviti u našoj suvenirnici ili na prigodnim štandovima u krugu Svetišta. Blagoslov nabožnih predmeta poslije svake mise.

6) Blagoslovljena voda postavljena je u samostanskom dvorištu. Molimo da budete pažljivi kada nalijevate blagoslovljenu vodu u vlastite boce ili posudice. 

7) Pozivamo vas da se za hodočašće i boravak u Sinju posebno pripremite, kako biste u najboljem redu proslavili svetkovinu Gospe Sinjske. Osobito se valja zaštiti od izloženosti suncu i osigurati dovoljne količine tekućine (najbolje voda). Čuvajte i svoje osobne stvari, posebice dokumente i mobitele. Slijedite upute policijskih službenika, kao i svećenika i samostanskih redara.

8) U slučaju potrebe, u samostanskom dvorištu možete zatražiti hitnu medicinsku pomoć kod liječnika i medicinskih tehničara.

9) Pozivamo Sinjane i Sinjanke da posebno urede ulice kojima prolazi procesija sa slikom Gospe Sinjske. Potičemo vas da pripremite latice ruža za procesiju, kako biste i na taj način iskazali čast Gospi i svećenicima.

10) Tri vanjske mise prenosimo uživo na našoj Facebook stranici (Vigilija u 18 h, danja misa u 11 h i večernja misa u 18 h). Lokalni "Hit radio" prenosi procesiju i središnje euharistijsko slavlje (9.30-13.00 sati). Laudato TV preuzima naš signal i prenosi misu uživo u cijeloj Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

11) Više informacija o svetkovini Gospe Sinjske možete pronaći u kategoriji "Velika Gospa 2017.".


Mi franjevci, čuvari Svetišta Gospe Sinjske, svim hodočasnicima izražavamo iskrenu dobrodošlicu. Naše misli idu posebno prema onima koji hodočaste "Stazom Gospe Sinjske". Svima vama otvaramo vrata svojega srca i vrata marijanskog svetišta u Sinju. Neka po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske Božji blagoslov izobiluje u vašem životu.