Gdje izlaziš petkom? Koji izlasci ti doista donose Radost? Tražiš li ispunjenje srca doista na pravom mjestu? Pozivamo te: Moli i iziđi u radosti Evanđelja! Svakog petka u 19 sati (kroz korizmu subotom) u Dvorani svetog Križa u Svetištu Gospe Sinjske okupljaju se mladi na molitvu, slavljenje i zahvalu Gospodinu našem Isusu Kristu i njegovoj Presvetoj Majci Mariji. Molitvena zajednica mladih „Gospe Sinjske“ započela je s okupljanjem prije dvije godine, točnije 8. siječnja 2015. godine na poticaj fra Mirka Marića koji je želio okupiti mlade na zajednički susret i molitvu. Danas zajednica okuplja studente, radničku mladež i mlade obitelji željne molitve i slavljenja Gospodina s područja naše Župe, Cetinske krajine, pa i šire.

 

Molitveni susreti zajednice sastoje se od puno slavljenja i klicanja Bogu, nagovora i svjedočanstava, čitanja Božje Riječi, rada u grupama i redovitog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U zajednici djeluju tri tima: slavljenički, molitveni i karitativni.

Slavljenički tim

Hvalite ga zvucima roga, slavite ga harfom i citarom. Hvalite ga igrom i bubnjem, slavite ga glazbalima zvonkim i frulom! Hvalite ga cimbalima zvučnim, slavite ga cimbalima gromkim. Sve što god diše Gospodina neka slavi. Aleluja (Ps 150)

Slavljenički tim priprema i vježba pjesme ne samo za susrete zajednice već i za župna slavlja te animiraju mise i klanjanja kada je to potrebno u Župi. Gitara, flauta, cajon, klavijature - neki su od instrumenata koji slavljenici sviraju i kojima upotpunjuju pjesmu i slavljenje Gospodina ovog tima. Sudjelovali su u programu Koncert na čast svetog Nikole u Šibeniku.

Molitveni tim

Hvalite Boga u Svetištu njegovu, slavite ga u veličanstvu svoda nebeskog! (Ps 150)

Molitveni tim sastavlja i priprema molitve i molitvene meditacije za susrete zajednice. Osim molitve i pjesme, na susretima se čita Sveto pismo, naučavaju kršćanske teme, kao i teme iz života svetaca Katoličke crkve, održavaju se i edukativne teme radi boljeg poznavanja naše vjere te sve ono što može pomoći u duhovnom rastu zajednice kao i svakog pojedinca.

Karitativni tim

Sudjeluje u karitativnim aktivnostima Župe, a kroz njega uključeni su svi članovi zajednice. Do sada su pokrenuli i podržali niz inicijativa: posjećuju staračke domove, vrtiće, prikupljaju pomoć za potrebite i socijalno osjetljive, aktivno su sudjelovali u volonterskoj akciji „72 sata bez kompromisa“, te u radu i na sajmovima župnog Caritasa

Na ovaj „izlazak petkom“ i toliko potrebnu molitvu i svjedočanstvo vjere pozivamo sve mlade koji žele zajedno dijeliti i svjedočiti radost i ljepotu vjere i susreta s Isusom Kristom.

Više fotografija - KLIKNI.