Mladi Župe Gospe Sinjske iz Sinja i Glavica u pratnji župnih vikara fra Lukice Vojkovića i fra Antonia Mravka, sudjelovali su na 10. Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru od 29. do 30. travnja 2017. godine. Susret se je održao pod geslom „Krist, nada naša“ (usp. 1Tim 1, 1), u organizaciji Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade.

U ranim jutarnjim satima u subotu 28. travnja, mladi iz Sinja i Glavica krenuli su preko Bosne prema Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, odnosno župama gdje su bili smješteni. Mlade iz Sinja ugostili su vjernici iz Koritne, Župa Semeljci sa župnikom vlč. Markom Milinkovićem i pastoralnim suradnikom vlč. Perom Vidovićem. Glavičke mlade ugostili su župljani Župe Višnjevac sa vlč. Vjekoslavom Lulićem. Nakon smještaja po obiteljima mladi su predstavili domaćinima povijest štovanja Gospe Sinjske, Sinjsku alku i grad Sinj. Nakon upoznavanja i predstavljana župnih zajednica uslijedio je molitveni program za mlade.

Drugoga dana susreta 29. travnja, mladi Župe Gospe Sinjske sudjelovali su u Vukovaru s mladima iz ostatka domovine i dijaspore na euharistijskom slavlju kod dvorca Eltz. Susret u Vukovaru je započeo molitvom kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskom rata. U grad je se slilo više od 30 000 mladih katolika. Euharistijsko slavlje u zajedništvu sa 30 biskupa i oko 300 svećenika predvodio je mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup.

Nakon svete mise mladi su posjetili muzej u sklopu Vukovarske bolnice, Memorijalno groblje, masovnu grobnicu na Ovčari i Spomen dom Ovčara. Nakon posjeta važnim mjestima sjećanja Vukovara iz Domovinskog rata, mladi su posjetili Đakovo i đakovačku katedralu. Puni dojmova u večernjim satima napustili smo Međunarodni granični prijelaz u Slavonskom Brodu i preko Bosne se zaputili prema Sinju.

FOTOGRAFIJE - KLIKNI