U četvrtak, 25. siječnja 2018., u sinjskom Gradskom kinu izvedena je predstava "Svi me vole, samo tata ne". Izvedba je plod uspješne suradnje sinjskih kazalištaraca i članova Franjevačke mladeži (Frame), koji su marljivo pripremali predstavu prema tekstu Đure Zrakića.

Ovaj hit-tekst iz 70-ih godina prošlog stoljeća, po kojem je snimljen i film, tiskan je u više od 700 tisuća primjeraka. Radi se o obiteljskoj drami u kojoj otac odlazi na rad u inozemstvo te se tamo ponovno oženi i odbaci svaki kontakt s prvom ženom i sinom jedincem. Nakon nekog vremena vrati se u rodni kraj, gdje kćerke iz drugog braka upoznaju brata, zbliže se i žele ga pod svaku cijenu dovesti k sebi, da živi s njima jer mu je u međuvremenu umrla majka. Kad u tome napokon uspiju, onaj dan kad treba doseliti k njima, dogodi se tragedija u autobusnoj nesreći - sin pogiba, a otac se kaje što je propustio živeći bez sina.

predstava svi me vole

Režiju i scenografiju sinjske izvedbe potpisuju Željko Viculin, Dinko Francini i Petra Ugrin. Predstava sinjske Frame s kazalištarcima iz Pučkog kazališta pokazala se još jednom izvarednom prilikom međusobne suradnje, koja oplemenjuje duh svih građana Sinja. Ispunjena dvorana dokaz je da je i sinjska publika, među kojom su bili i franjevci, prepoznala marljiva nastojanja mladih, koji su im zahvalili uspješnom izvedbom i tako osigurali da večerašnja premijera predstave bude poticaj nekoj budućoj međusobnoj suradnji župnih zajednica s nekom od gradskih grupa i udruženja, osobito s članovima Sinjskog pučkog kazališta.

Više fotografija - klikni ovdje.