Na četvrtu nedjelju došašća, 20. prosinca 2015., po 13. put u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske je stiglo Betlehemsko svjetlo – svjetlo mira. Betlehemsko svjetlo iz splitske katedrale na svetu misu za djecu u 9 sati donijeli su članovi Odreda izviđača  „Malin“ iz Sinja sa voditeljem gosp. Davorom Ratkovićem.

Ulaskom u crkvu izviđači su Betlehemsko svjetlo predali fra Antoniu Mravku. Po prvi put s Betlehemskog svjetla upaljene su svijeće i u lampašima iz crkve Gospe Sinjske ponesene u filijalne crkve Župe Gospe Sinjske: Brnaze, Čitluk-Jasensko, Glavice, Lučane i Karakašicu. U projektu dolaska Betlehemskog svjetla u Župu Gospe Sinjske sudjelovali su članovi Odreda izviđača „Malin“ i Franjevačka mladež Župe Gospe Sinjske.

Betlehemsko svjetlo mira je simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. Prvu nedjelju došašća, predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem i pali svjetlo u Spilji Isusova rođenja i donosi ga u Beč. U Beču se okupljaju izviđači iz cijelog Svijeta, prisustvuju na svečanoj misi, a nakon toga svjetlo prenose u svoje prvostolnice u svojim gradovima, ustanove, domove, i tako se svjetlo širi dalje. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro, te da je zadatak sviju nas da širimo mir među ljudima.

Betlehemsko svjetlo 4

Betlehemsko svjetlo 5